Na aké druhy aktivít sa hodí oblečenie z merino vlny?

Merino vlnu si obleč ideálne vtedy, keď neočakávaš skutočne vysokú intenzitu pohybu. Pod tým si môžeš predstaviť turistiku, prechádzky v prírode či iné vysokohorské dobrodružstvo s kočíkom aj bez.

Pokiaľ sa chystáš naozaj ale naozaj veľmi spotiť, siahni po tričku zo syntetických materiálov, ktoré takmer neabsorbuje vlhkosť a rýchlo schne.

Merino vlna dokáže vďaka svojej kučeravej štruktúre absorbovať vlhkosti priamo do vlákna a nemeniť pritom svoje izolačné vlastnosti. Syntetika má oproti merino vlne vlákno hladké a zanechá tak vlhkosť medzi jednotlivými vláknami.

Podčiarknuté, sčítané, mokré merino tričko uschne pomalšie ako tričko so syntetických vlákien. Prepotené merino ale zase NEBUDE ŠTUDIŤ ako syntetika.

Chceš vedieť viac o tom, ako obliekať bábätko alebo batoľa do kočíka na jar? Prečítaj si náš blog.

Podľa čoho vyberať detské oblečenie na jarné radovánky v prírode?

  • Dokonalé termoregulácie, aby nebola zima ani horúco. V tom vám pomôže merino vlna, ktorá udržuje telesnú teplotu stabilnú. Čo si pod tým predstaviť? Deti nebudú prehriate na slnku ani zamrznuté, keď začne klesať teplota.
  • Aby sa deti toľko nepotili. Bambusové vlákno odvádza vlhkosť od pokožky, čo pomáha udržať deti v suchu a pohodlí, aj keď sa zapotí pri aktivitách ako hranie v lese alebo jazde na bicykli.
  • Nepremokavosť a jednoduchá údržba: Pre vonkajšie aktivity, ktoré zahŕňajú hranie v blate alebo lese, môžete zvážiť oblečenie s nepremokavou vrstvou, ktoré je možné ľahko čistiť. Tu sa dočítaš, ako na to.
  • Tieto vonkajšie aktivity nielenže prinášajú radosť a zábavu, ale taktiež pomáhajú deťom rozvíjať svoje zručnosti, spoznávať prírodu a stráviť čas s rodinou a priateľmi.

K tvojej spokojnosti odporúčame dánsku značku Wheat.

Pokiaľ máš doma malého dojčaťa, nie je nič lepšie, než sa zoznámiť s tým, ako ho na teplé letné dni najlepšie obliecť a zistiť, že je to ľahšie ako si myslíš. Viac o tom si prečítaš tu.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.