Päť dôvodov prečo nosiť merino ponožky

Čo si predstavíš, keď niekto vysloví pojem merino ponožky? Sú to hrubé merino ponožky ako od babičky, v ktorých ti je teplo, len sa na ne pozrieš? My tomu rozumieme, takú predstavu má mnoho ľudí u nás. Dnes ťa vyvedieme z omylu a predstavíme ti päť vlastností, vďaka ktorým už nebudeš chcieť merino ponožky vymeniť za nič iné. Celoročne!

Merino vlna je považovaná za jednu z najjemnejších a najmäkších vĺn na celom svete. Vďaka svojej kvalite, všestrannosti a udržateľnosti je merino vlna vysoko cenenou tkaninou.

Ponožky z merino vlny z huňatých oviec sa pomerne často používajú pri kempovaní, trekkingu a ďalších outdoorových aktivitách. Aj keď sú ovečky chudobné, nenechaj sa pomýliť, merino ponožky sú naopak ľahké a vôbec nie také hrubé, ako sa zdá.

Ponožky z merino vlny na zimu aj na leto

Pozrime sa na vlastnosti, vďaka ktorým je merino vlna tak skvelou voľbou látky pri výrobe ponožiek. Vďaka svojej všestrannosti je ideálna pre celú rodinu pre každé ročné obdobie. Áno, čítaš správne, merino ponožky nie sú len zimné, využiješ ich aj inokedy!

Prečo dopriať svojim nohám merino luxus v podobe ponožiek? Na rozdiel od bavlny alebo väčšiny syntetických tkanín merino ponožky fungujú ako skvelý regulátor teploty. Merino vlna odoláva teplotám od -20 °C do +35 °C. To je dôvod, prečo prekonáva ostatné tkaniny, vrátane bavlny, bežnej vlny a syntetických zmesí.

Ponožky vyrobené z merino vlny sa teda postarajú o to, že tvoje nohy budú v teple počas mrazivých dní a zároveň budú chladné v sparnom lete.

 

Našu ponuku merino ponožiek pre deti nájdeš tu.

V zime merino ponožky fungujú ako izolant a udržujú nohy v teple. V horúcom lete má merino vlna schopnosť odvádzať vlhkosť od pokožky preč a udržuje tak tvoje nohy v suchu aj počas tréningu.

To najlepšie? Merino vlna je ľahká a nezapácha ani po dlhom nosení. Takže sa vôbec neboj, že sa s merino ponožkami nezmestíš do topánok, alebo že ich pre svoje deti využiješ raz ročne v zime.

  

Na našom e-shope nájdeš širokú ponuku ponožiek pre ženy aj mužov.

To najlepšie? Merino vlna je ľahká a nezapácha ani po dlhom nosení. Takže sa vôbec neboj, že sa s merino ponožkami nezmestíš do topánok, alebo že ich pre svoje deti využiješ raz ročne v zime.

Potrebuješ poradiť s výberom vhodného oblečenia pre seba a tvojich najbližších? Napíš nám na sylvie@bergam.cz.

Bergam nie je iba ďalší e-shop. Sme tu pre vás.